Clicky


Zuinige Scania volume combi voor de Vries & Zn. Hallum

Zuinige Scania volume combi voor de Vries & Zn. Hallum
06-01-2014 10:26 | SCANIA | auteur De Redactie

HALLUM - Internationaal transportbedrijf de Vries & Zn. B.V. uit Hallum heeft al sinds 2012 positieve ervaringen met Scania Euro 6. Toen nam De Vries de eerste 440 pk Euro 6 trekker in gebruik die als LZV wordt ingezet. Nu is er een nieuwe Scania R 410 Streamline motorwagen aangeschaft, die wordt ingezet als volumecombi en is voorzien van de nog zuinigere tweede generatie Scania Euro 6 motor.

De nieuwe Scania bij De Vries heeft de unieke 410 pk motor, welke aan de Euro 6 norm voldoet met uitsluitend SCR. In combinatie met de Streamline cabine, Scania Opticruise versnellingsbak en standaard Scania Active Prediction heeft De Vries gekozen voor een zeer brandstofefficiënt voertuig.

Diverse recente publicaties in de pers bevestigen de souplesse van Scania’s tweede generatie Euro 6 motoren. De 410 pk motor maakt gebruik van een groot slagvolume en heeft daarmee een hoog koppel over een breed toerengebied. De motor heeft de driveability van een 440 pk motor en gaat zeer spaarzaam met brandstof om.

Voor De Vries is de keuze voor Euro 6 een logische. Duurzaamheid van het materieel en de modernst beschikbare techniek bij de internationale inzet zijn voor De Vries onderdeel van de bedrijfsvisie. Scania dealer Rinsma B.V. heeft het nieuwe voertuig afgeleverd. Tevens is de laadbak door Rinsma overgebouwd van de oude naar de nieuwe combi.

Internationaal Transportbedrijf de Vries & Zn. B.V. is specialist in het vervoer van zoet- en deegwaren. Het bedrijf is gecertificeerd voor IFS Logistics (99,5%). Dit is de kroon op het harde werk. De Vries beschikt over vier grote opslaghallen voor de op- en overslag van goederen en heeft zo’n 50 trekkende eenheden.