Clicky


DAF FT XF Euro 6 Space Cab 460 pk voor Venloer Transport

DAF FT XF Euro 6 Space Cab 460 pk voor Venloer Transport
06-01-2014 17:09 | DAF | auteur De Redactie

Het topmodel van DAF: de DAF XF Euro 6, uitgevoerd met de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor, werd onlangs overhandigd aan Johan Manders, Manager bij Venloer Transport, door Arjan Kelder, verkoopleider bij Allers Bedrijfswagens. Venloer transport is een volle dochter van Weyers Holding, één van de meest gerenommeerde Duitse logistieke bedrijven en één van de grootste leveranciers van verse producten op onder andere de Duitse markt voor groenten, fruit en diepvriesproducten.

De DAF XF Euro 6, ontwikkeld voor optimaal rendement en met het hoogste chauffeurscomfort, is uitgerust met LED-technologie in de koplampen, die zorgt voor een perfect zicht, samen grote spiegels en zijruiten uit één stuk. Een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, Vehicle Stability Control (VSC), Adaptive Cruise Control (ACC), en de DAF Driver Performance Asisstant (DPA) ondersteunen de chauffeur in zijn dagelijks werk.

Luxury air chauffeursstoel, royale koelkast en airco voor maximaal comfort. Voor de veiligheid van de chauffeur is er het unieke DAF Night Lock systeem. De opbouw van de koeloplegger is van de firma Schmitz. De nieuwe DAF XF Euro 6 is ‘non-stop’ onderweg en rijdt met een dubbele bemanning per jaar ruim 200.000 km in voornamelijk Duitsland.

Venloer Transport: dagelijks in Duitsland en binnen 24 uur in heel Europa

Het is deze missie die Venloer Transport al sinds 1955 uitdraagt. Met 62 vakbekwame medewerkers, waarvan 56 chauffeurs, drie medewerkers voor de planning en drie op de administratie, zorgen zij dat de producten dagelijks vers bij alle grote supermarkten worden afgeleverd. De producten worden voornamelijk geleverd door het eigen moederbedrijf Weijers Erzeugergrossmarkt, waarbij uiteraard naar synergie wordt gezocht, door ook transporten voor derden te verzorgen naar bekende winkelketens.

De aanvoer naar Venlo wordt door Venloer Transport verzorgd en komt van eigen telers, importeurs, handelaren en veilingen uit het Rijn/Maas gebied en uit de bekende tuinbouwgebieden in Nederland en België. Daarnaast worden er tal van producten geïmporteerd uit Zuid-Europese landen en andere continenten. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een forse uitbreiding van ruim 13.000m2 temperatuurgeregelde op/overslaghal. Hiermee komt de totale verwerkingshal op ruim 30.000m2, waarvan 10.000m2 koelcelruimte.

Uitstekende samenwerking met de dealer Allers Bedrijfswagens

Johan Manders is zeer tevreden over de samenwerking. “De dealer geeft ons een geweldige service en zorgt mede daardoor dat wij onze missie “binnen 24 uur in heel Europa” kunnen blijven waarmaken. Ook het onderhoud aan onze voertuigen wordt met een Reparatie en Onderhoud Contract door de dealer geregeld”.