Clicky


Het nieuwe CryoTech tankstation in Amsterdam is een feit

Het nieuwe CryoTech tankstation in Amsterdam is een feit
08-01-2014 16:20 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De definitieve CryoTech tanklocatie van Thermo King in Amsterdam opent haar deuren op woensdag 8 januari en bevindt zich op de Australiehavenweg 116 te Amsterdam (Westpoort). In het hart van Westpoort, vlakbij de afrit s102 op de A5 die aansluit op de Coentunnel/ A10, is dit  CO2-vulstation 24 uur per dag geopend. Ook LZV’s zijn op deze locatie van harte welkom.

Steeds meer vervoerders, distributeurs en supermarktketens kiezen voor het CryoTech koelconcept van Thermo King. Thermo King Transportkoeling is overtuigd dat dit het ‘koelsysteem van de toekomst’ is en is bezig met het opzetten van tanklocaties door heel Nederland. Inmiddels zijn er tanklocaties in Alkmaar, Amsterdam, Apeldoorn, Heerenveen, Hengelo, Waalwijk en Zwolle.

Koelsysteem van de toekomst

CryoTech biedt veel voordelen aan vervoerders en hun opdrachtgevers. Naast een laag geluidsniveau en grote koelcapaciteit, zorgt dit koelsysteem tevens voor een verlaging van de CO2-uitstoot en energiebesparing.

Het systeem biedt de oplossing tegen geluidsoverlast doordat het ruim 90% stiller is in vergelijking met een dieselsysteem. Daardoor voldoet  CryoTech eenvoudig aan de veeleisende PIEK-norm voor een laag geluidsniveau.

Daarnaast verlaagt CryoTech de temperatuur driemaal sneller dan een dieselsysteem. Tijdens routes met meerdere afleveradressen kan de temperatuur dus sneller herstelt en nauwkeuriger geregeld worden. CryoTech is hiermee de ideale oplossing voor distributievervoer.

Waar de meeste koelmachines  gebruikmaken van dieselbrandstof en HFK- koudemiddelen, maken de CryoTech koelmachines gebruik van gerecycled.

koolzuur. Dit koolzuur is een industrieel afvalproduct dat vrijkomt bij industriële processen zoals bij de productie van kunstmest of olieraffinage. Het koolzuur dat wordt gebruikt om te koelen, wordt niet in de laadruimte geblazen, waardoor er geen zuurstof wordt verdrongen. Het systeem garandeert een optimale voedselveiligheid door het leveren van een constante temperatuur in de laadruimte. Hierdoor blijven de kwaliteit van verswaren en de veiligheid van de chauffeur gewaarborgd en draagt het CryoTech-koelsysteem bij aan de reductie van CO2-uitstoot.

Samengevat is koelen en vriezen met het CryoTech- systeem milieuvriendelijker en stiller  dan met traditionele dieselunits, en biedt superieure betrouwbaarheid en minder onderhoud. Daarmee is CryoTech het schoonste en tevens stilste koelsysteem op de markt.