Clicky


Haven Enschede krijgt 500 meter nieuwe kade

Haven Enschede krijgt 500 meter nieuwe kade
09-01-2014 20:40 | Algemeen | auteur De Redactie

ENSCHEDE - Vandaag donderdag 9 januari hebben drie ondernemers na jaren van voorbereiding de overeenkomsten met de gemeente Enschede getekend voor de aanleg van nieuwe kades en de herinrichting van een aantal bedrijfskavels in het Enschedese havengebied. Rond de zomer van 2014 wordt gestart met de aanleg van de nieuwe kades.

De firma Huiskamp investeert in een kade van 80 meter lengte, Metaal Recycling Twente krijgt een kade van 100 meter en Hein Heun legt een kade aan van maar liefst 225 meter.

De gemeente Enschede legt zelf een kade van 100 meter lengte aan, waarmee een nieuw nat bedrijfskavel wordt gerealiseerd aan de kop van de Ossenboer, naast Apollo Vredestein. Daarvoor wordt 5000m2 van het bestaande kanaal gedempt (een hoek wordt rechtgetrokken), waardoor een nieuwe natte bedrijfskavel ontstaat van circa 10.000 m2  met een kade van 100 meter lengte. Dit kavel wordt door de gemeente in erfpacht uitgegeven.

De betreffende  ondernemers investeren nu zelf zo’n 8 miljoen euro. Gemeente en overheden investeren circa 17 miljoen euro in  herverkaveling, baggerwerk en de aanleg van nieuwe kades. Het feit dat er subsidie wordt verstrekt door de overheden, heeft de ondernemers wel over de streep getrokken om de investeringen nu ook echt te doen, meldt de gemeente.