Clicky


Ierse ltd Flex-in uitzendbureau raakt NEN certificering kwijt

Ierse ltd Flex-in uitzendbureau raakt NEN certificering kwijt
10-01-2014 17:43 | Transport | auteur Marcel van der Voort

DAMWOUDE  - “De Ierse ltd van Flex-In, het uitzendbureau voor vrachtwagenchauffeurs, is per direct geschorst uit het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA)”, meldt bestuurder Birgitte Staal van CNV Vakmensen vrijdagmiddag.

“In de praktische zin kunnen ze nu geen chauffeurs meer leveren in Nederland via de Ierland constructie. Immers de cao beroepsgoederenvervoer schrijft voor dat er alleen zaken gedaan mag worden met NEN gecertificeerde uitzendbureaus.”

Mr. Lenselink, advocaat van Flex-In Uitzendgroep benadrukt maandagochtend nogmaals dat het hier alleen de Ierse Ltd van Flex-In betreft. "Alle Nederlandse BV's hebben nog gewoon hun NEN-certificering."

Niet rechtsgeldig

Staal: “In de praktijk betekent dit dat ze geen chauffeurs mogen leveren. Dus de contracten die ze hebben met de transportbedrijven zijn niet meer rechtgeldig”, verduidelijkt de vakbondsvrouw. “Ik heb geen idee of die transportbedrijven dat al weten. Een collega van mij kwam er bij toeval achter. Omdat Flex-In niet langer in het register stond vermeld. Wij hebben toen een en ander uitgezocht”, laat ze weten.

“Ik weet niet of Flex-In doorwerkt. Wij zijn druk bezig om leden van ons te benaderen die voor dat bedrijf werken.”

Nederlandse regels

“Wij hebben een tijd geleden onderzoek gedaan. Toen zijn we op de Ierland-constructie gestuit. Ze laten de chauffeurs niet volgens de Nederlandse regels werken. Ze betalen ze bruto/netto uit. Met de mededeling dat ze zelf de belasting moeten betalen. Dat mag helemaal niet.“

“Uiteraard zal de inspectie gaan controleren of ze zich aan de schorsing houden. Deze kwestie is al heel lang bezig. Het is een van de bedrijven die de grenzen, randen en de mazen van de wet opzoeken.”

Oneerlijke concurrentie

“Het is oneerlijke concurrentie. Wij willen een eerlijke markt, vandaar dat wij in actie zijn gekomen. Wij proberen contact te krijgen met Flex-In, maar ze geven steeds geen thuis. Helaas hebben we dat vaker met ze meegemaakt”, besluit Staal.

Ook Transport Online krijgt vrijdagnamiddag niemand van Flex-In te pakken voor tekst en uitleg.