Clicky


1.500 Scania's voor Eddie Stobart en A.W. Jenkinson Forest Products

1.500 Scania's voor Eddie Stobart en A.W. Jenkinson Forest Products
12-01-2014 15:42 | SCANIA | auteur De Redactie

De Britse transportbedrijven Eddie Stobart en A.W. Jenkinson Forest Products hebben bij Scania 1.500 Euro 6 trucks besteld. Het is de grootste afzonderlijke order voor voertuigen tot op heden in het Verenigd Koninkrijk.

De vrachtwagens worden verspreid afgeleverd over de komende twee jaar zoals overeengekomen in de overeenkomst tussen Scania en de twee transportbedrijven. De eerste overeenkomst werd in 2010 ondertekend en werd bijgewerkt in 2012. Middels deze overeenkomsten heeft Scania in totaal 2000 vrachtwagens afgeleverd.

William Stobart, Chief Operating Officer bij Stobart Group, zegt: "Onze beslissing om opnieuw voor Scania te kiezen is gebaseerd op hun bewezen diensten aan de Eddie Stobart en AW Jenkinson vrachtwagenparken. We zien geen enkele reden om deze relatie niet te continueren. Deze nieuwe levering van Euro-6 voertuigen geeft ons veel flexibiliteit voor de toekomst."

De Euro 6 emissienorm werd op 31 december 2013 verplicht voor alle nieuwe vrachtwagens in Europa. Scania's eerste Euro 6 trucks rolde in 2011 van de band. Het bedrijf heeft tot op heden 6.500 Euro 6 vrachtwagens verkocht.

Eddie Stobart, onderdeel van Stobart Group heeft een vloot van 2.500 voertuigen.

A.W. Jenkinson Forest Products en haar dochterondernemingen verwerken meer dan 2 miljoen ton groenafval, rondhout, spaanders, zaagsel, schors en ander houtproducten per jaar. Het bedrijf is de grootste Britse leverancier van houtsnippers en schorsproducten.