Clicky


Wezenberg neemt Albert Heijn ritten over van Heuveltrans - UPDATE!

Wezenberg neemt Albert Heijn ritten over van Heuveltrans - UPDATE!
15-01-2014 19:53 | Transport | auteur Marcel van der Voort

IJSSELMUIDEN - De Wezenberg Group in IJsselmuiden zal per 26 januari negen vrachtwagens, negen chauffeurs en het bijbehorende werk voor Albert Heijn (AH) overnemen van Heuveltrans. “Dat klopt wel in principe”, bevestigt directeur Rogier Verkley van Wezenberg woensdagnamiddag tegenover Transport Online.

Na publicatie van dit artikel op Transport Online heeft Ahold, de moedermaatschappij van Abert Heijn een en ander eveneens bevestigd.

Het werk is tot 26 januari van dit jaar bij Heuveltrans, een onderdeel van A-Ware.

Volgens bronnen was AH niet tevreden over de manier waarop bij Heuveltrans het werk wordt uitgevoerd.

Verkley: "Dat is mij niet bekend en het klinkt ook onwaarschijnlijk."

"Van de negen chauffeurs die nu bij ons komen werken hebben er twee nog vragen. Er moeten nog wat puntjes op de i gezet worden."

"Deze ontwikkeling past bij onze visie en strategie. Wij doen al veel voor Ahold. Wij waren al aan het vervoeren voor een distributiecentrum van Albert Heijn. Door de overname van het genoemde werk zijn wij nu voor twee distributiecentra actief."

"Ahold wilde dit graag. En A-Ware zei dat het werk eigenlijk niet zo bij hen paste. Zij doen vooral in aardappels en kaas. Er is van een proeftijd geen sprake."

Wil Wezenberg nu nog meer werk van Ahold? Verkley: "Stilstand is achteruitgang. Maar nu willen wij eerst de integratie van de chauffeurs goed laten verlopen. Wij zijn erg blij met de stap die wij kunnen maken. Ook de werknemers reageren goed"

Directeur Adriaan Vis van A-Ware was woensdag niet bereikbaar voor een reactie.

Ontwikkeling

Wezenberg Groep is gevestigd aan de Veilingweg 1. Van oorsprong is Wezenberg een specialist in groente en fruit transport, maar sinds de oprichting in 1945 heeft Wezenberg Transport een flinke ontwikkeling doorgemaakt.

Dit heeft geresulteerd in gespecialiseerde nationale en internationale activiteiten. Inmiddels heeft Wezenberg Transport een plaats verworven tussen de transporteurs, waar ruim 135 personen werkzaam zijn.