Clicky


Rijstrookafsluitingen A15 voor plaatsing tijdelijke fietsbrug

Rijstrookafsluitingen A15 voor plaatsing tijdelijke fietsbrug
15-01-2014 18:11 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

Het Wilhelminaviaduct over de A15 wordt binnenkort gesloopt. Voorafgaand aan de sloop plaatst Rijkswaterstaat begin februari een tijdelijke fietsbrug over de A15 bij Boven-Hardinxveld. Deze fietsbrug houdt gedurende bijna een half jaar voor fietsers en voetgangers de verbinding in stand tussen de Parallelweg en de Koningin Wilhelminalaan in Boven-Hardinxveld.

Voor de plaatsing van de tijdelijke fietsbrug zijn voorbereidende werkzaamheden nodig. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren, worden van maandag 20 januari tot en met donderdag 23 januari en van maandag 27 januari tot en met donderdag 30 januari op de A15 tussen Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam ’s nachts in beide richtingen rijstroken afgezet. Hierdoor zijn de benzinestations Den Bout en De Steenenhoek in sommige nachten van 21.00 - 05.00 uur niet bereikbaar.

Inhoud werkzaamheden

Tijdens de afsluitingen werkt Rijkswaterstaat aan de steunpunten voor de tijdelijke fietsbrug. Ook worden er kabels en leidingen verlegd en werkzaamheden uitgevoerd aan de vangrail langs de A15. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Reistijd

Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.