Clicky


Realtime vlootefficiency met KPN TACHOfresh

Realtime vlootefficiency met KPN TACHOfresh
16-01-2014 11:03 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Voertuigen online volgen en doorlopend actuele rij-, rusttijden en vlootinformatie inzien. In een handomdraai managementinformatie genereren en automatisch voldoen aan wettelijke archiveringseisen. Dat biedt de nieuwe oplossing TACHOfresh van KPN Fleet Management.

TACHOfresh verbindt voertuigen via een hoogwaardige dataconnectie aan een online dashboard. Hierin is essentiële plannings- en managementinformatie van de gehele vloot doorlopend beschikbaar. Het dashboard heeft een overzichtelijke interface, waarbij het tevens mogelijk is om de positie van voertuigen te monitoren via Google Maps. De interface kan ook worden benaderd via smartphones, iPads en tablets.

TACHOfresh Basic

Lokaal gerichte transportondernemingen, met voertuigen die voorzien zijn van analoge of digitale tachografen, behalen voordeel met TACHOfresh Basic. Hiermee is een adequate controle van rij- en rusttijden en wettelijke gegevensarchivering in één keer geregeld. Deze oplossing werkt zonder digitaal dashboard. De performance van bestuurders en voertuigen zijn te analyseren aan de hand van verschillende rapportagemogelijkheden.

TACHOfresh Lite

De instapoplossing TACHOfresh Lite is geschikt voor kleinere wagenparken, met én zonder tachograaf. Deze oplossing helpt de planner of vlootmanager grip te houden op het planproces, met actuele rij- en positie-informatie én de mogelijkheid om ritten terug te kijken en opnieuw digitaal af te spelen. ‘Geofencing’ maakt het mogelijk om de geografische bewegingsvrijheid van een voertuig te beperken. Er volgt dan een melding wanneer het voertuig de ingestelde grens passeert.

TACHOfresh Live

Voor grotere (internationale) transportondernemingen heeft TACHOfresh Live tal van efficiencyverhogende features in petto. Deze oplossing is gekoppeld aan de digitale tachograaf en zorgt voor een online overdracht van actuele gegevens, zoals positie, kilometerstand, staat van het voertuig en snelheid. Alle relevante data worden automatisch gearchiveerd, terwijl geavanceerde analysemogelijkheden helpen de vlootperformance structureel te verbeteren.

TACHOfresh Remote

Een geavanceerde add-on voor TACHOfresh Live maakt het mogelijk om verplichte downloads van tachograafgegevens op afstand uit te voeren. Het voertuig hoeft hiervoor dan niet terug te keren naar zijn thuisbasis.

Bewezen telematics-platform

KPN TACHOfresh werkt op basis van een bewezen telematics-platform dat in verschillende Europese landen al geruime tijd succesvol wordt toegepast. In Nederland neemt KPN de exclusieve distributie van het platform voor haar rekening. De dataconnectie verloopt via een vooruitstrevend internationaal netwerk, met een hoge stabiliteit en beschikbaarheid. Een vaste tariefstelling voor maar liefst 33 Europese landen voorkomt extra uitgaven voor roaming of extra dataverbruik. Mede hierdoor zijn de gebruikskosten van KPN TACHOfresh vooraf perfect te budgetteren.