Clicky


A2B-online Container B.V. breidt uit met nieuwe dienst op London

A2B-online Container B.V. breidt uit met nieuwe dienst op London
16-01-2014 16:12 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

"Dit is een prachtig moment voor ons allemaal", zegt een enthousiaste Algemeen Directeur van A2B-online Container Gerard de Groot. "Het is fantastisch om te zien dat onze eerste short sea dienst die we vorig jaar zomer zijn begonnen door onze klanten zo goed ontvangen is. Dit geeft ons de mogelijkheid om nu een nieuwe route naar London Thamesport te starten."

Hij vervolgt: "Natuurlijk hebben we verschillende opties in het zuiden van Engeland onderzocht maar eigenlijk zijn er niet veel terminals welke hiervoor in aanmerking komen. Uiteraard hebben we ook naar de haven van Tilbury gekeken maar zoals het Management van deze terminal zelf aangaf, kunnen zij het hoge service niveau dat wij van een terminal verwachten niet garanderen. Naast snelle doorlooptijden hebben we ook een efficiënte en effectieve scheeps operatie nodig op een terminal; vandaar dat we gekozen hebben voor London Thamesport."

Clemence Cheng, Chief Executive Officer van Hutchison Ports (UK) Limited, de eigenaar van London Thamesport reageert in aanvulling hierop: "London Thamesport biedt zijn klanten een service op maat. A2B-online Container heeft aangegeven behoefte te hebben aan een uitzonderlijk service niveau, dit is waar wij met trots voor staan en wij zijn daarom ook verheugd met de komst van A2B-online."

Gerard de Groot vervolgt: "We gaan 28 januari van start met de MS Expansa, een 340 TEU containerschip dat drie keer per week van Moerdijk (C.C.T.) naar London Thamesport zal varen. Verder is het de bedoeling om na drie maanden één additionele afvaart per week toe te voegen, dit houdt in dat we dan vier vertrekken per week van en naar Thamesport zullen hebben. Dit is het voordeel van London Thamesport, geen sluizen, een kortere overtocht en snelle afhandeling van het schip."

Commercieel Directeur van A2B-online Container, André Mast, haast zich door toe te voegen: "Met dit principe kunnen we zelfs een A-B service aanbieden wat voor containervervoer uniek is."

Grootaandeelhouder Kees Vierhouten van de Vierhouten Groep, is erg blij met de ontwikkeling van de container divisie van A2B-online. "Het is een goed product, we hebben geweldige kennis en expertise beschikbaar en in samenwerking met de trailer afdeling in Waddinxveen ontwikkelen we zo een duurzaam logistiek bedrijf in transport, dat is ons doel."