Clicky


Transport Controle langs A67

Transport Controle langs A67 [+foto]
17-01-2014 17:23 | Controles | auteur De Redactie

HAPERT - Bij een Integrale Transport Controle zijn donderdag 42 vrachtwagens gecontroleerd. Ook de lading werd dmv van een speciaal röntgenapparaat gecheckt.

Opsporingsambtenaren van verschillende diensten hadden de handen ineengeslagen voor deze controle die gehouden werd langs de A67 op een parkeerterrein tussen 7 uur 's-morgens en drie uur 's-middags. De politie, de Inspectie Leefomgeving en Milieu, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Provincie, de Rijksdienst voor het Wegverkeer de Douane controleerde allemaal op hun eigen vakgebied.

©Foto: Politie

Twee en veertig vrachtwagen werden gecontroleerd op technische mankementen en op hun lading. Maar ook de bestuurders werden aan een controle onderworpen. Enkele voorbeelden van technische gebreken die geconstateerd en beboet werden zijn een gescheurde remschijf, een ondeugdelijk onderstel maar ook ongezekerde lading.

Er werden enkele waarschuwingen uitgedeeld. Ook werd er in totaal aan meer dan 1500 euro aan openstaande boetes geïnd. Door het mobiele röntgenapparaat werden geen afwijkende zaken geconstateerd.

Er zijn regelmatig van deze integrale controles op de Nederlandse wegen om het verkeer weer wat veiliger te maken.