Clicky


Rechter wil getuigenverhoor Chemicare Venlo

Rechter wil getuigenverhoor Chemicare Venlo
17-01-2014 20:19 | Transport | auteur Marcel van der Voort

VENLO - FNV Bondgenoten mag van de Rechtbank Limburg getuigen onder ede verhoren in de slepende kwestie rondom transportonderneming Chemicare in Venlo. Dat is vrijdag duidelijk geworden. Het gaat om verhoren van zowel directieleden als chauffeurs.

Chemicare maakt zich volgens de vakbond schuldig aan chauffeursdumping. De Nederlandse vrachtwagenchauffeurs worden volgens FNV Bondgenoten op straat gezet. Hun plek wordt ingenomen door beduidend goedkopere chauffeurs uit Estland. de Vakbond vindt dat de rechten van de Nederlandse chauffeurs zijn overtreden.

De buitenlandse chauffeurs pendelen overigens met bussen tussen ons land en hun thuisland.

Hoewel het  UWV voor het ontslag van de Nederlandse chauffeurs eerder toestemming heeft verleend, wil de vakbond toch aantonen dat zowel het ontslagrecht als het arbeidsrecht met voeten zijn getreden.

Verheugd

Bestuurder Henri Janssen toonde zich tegenover Transport Online verheugd over de rechtelijke uitspraak. FNV Bondgenoten hoeft niet aan te tonen dat de Letten minder verdienen dan de Hollanders. Dat is tijdens de rechtszitting al duidelijk geworden.

Volgens de rechtbank stelt het beoogde getuigenverhoor de vakbond in de gelegenheid om bewijs van feiten en omstandigheden te vergaren. Via de getuigenverhoren wil de vakbond bewijzen dat de ontslagvergunning van het UWV via valse voorwendselen is verkregen.

Het getuigenverhoor is op 4 april  vanaf 9:30 uur in het gerechtsgebouw in Roermond.

Bij Chemicare was vrijdagavond niemand bereikbaar voor een reactie.