Clicky


Pouw Noord maakt doorstart onder Stern

Pouw Noord maakt doorstart onder Stern
20-01-2014 11:33 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - De dealerbedrijven van Pouw in Groningen en Assen maken een doorstart onder de vleugels van het beursgenoteerde Stern Groep. De curator van het in december failliet verklaarde Pouw Noord heeft daarover afgelopen weekend overeenstemming bereikt, maakten de curator en Stern maandag bekend.

Door de overname houden in ieder geval vijftig werknemers hun baan, aldus de Stern Groep. "Verwacht wordt dat dat aantal iets zal oplopen", schrijft de curator bovendien. Er waren bij de bedrijven honderd mensen in dienst.

Stern wil de vestiging in Assen tot hoofdvestiging maken onder de 'vertrouwde naam' Wander. "Wander Assen was tot recente een goed renderende onderneming met een trouwe klantenkring", schrijft Stern. Het dealerbedrijf in Groningen wordt afgeslankt en omgedoopt van 'Pouw Van der Molen' tot 'Wander Groningen'.

De twee bedrijven worden dealers van Opel en Kia. De betrokken importeurs hebben hier dit weekend hun goedkeuring voor gegeven. Stern heeft in de rest van het land al diverse Kia- en Opel-dealers. De overname past volgens Stern in 'het streven naar landelijke spreiding'. Stern is van plan in Haren ook weer een verkooppunt te openen. Daarover worden later mededelingen gedaan.

De overeenkomst moet nog wel worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt. Hiervoor is een spoedaanvraag ingediend. De curator hoopt half februari de dealerbedrijven overgedragen te hebben aan Stern.

De dealerbedrijven Van der Molen in Groningen en Haren en Wander in Assen werden respectievelijk in 2011 en 2012 overgenomen door Pouw. Die overnames werden met veel geleend geld gefinancierd. Door de ingezakte autoverkopen kwamen de bedrijven vervolgens in de financiële problemen. In overleg met de importeurs werd begin december de voorraad van de dealers al teruggebracht. Bovendien werd de vestiging in Haren gesloten. Dat gaf echter toch niet voldoende financiële lucht, waarna het bedrijf op 24 december failliet werd verklaard.

Stern was al in gesprek met Pouw Automotive Group over een overname van alle Nederlandse activiteiten. Eerder werd bovendien het onderdeel Stemerdink al overgenomen. Stern gaat nu beoordelen in hoeverre de andere aangeboden onderdelen van Pouw nog aansluiten 'bij onze ambities voor verdere groei in Nederland'.