Clicky


Cofely breidt samenwerking met Emerald Kalama Chemical verder uit

Cofely breidt samenwerking met Emerald Kalama Chemical verder uit
20-01-2014 13:52 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Cofely en Emerald Kalama hebben een contract getekend voor de nieuwbouw van een opslagsysteem voor benzoëzuur op de Botlek-locatie van Emerald Kalama. Binnen het contract fungeert Cofely als main contractor. Het opslagsysteem wordt naar verwachting in de zomer van 2014 opgeleverd.

Cofely werkt al sinds 1996 op de locatie van Emerald Kalama, producent van chemicaliën voor toepassing in de industrie en de voedingsmiddelenbranche. Met de nieuwbouw van het opslagsysteem voor benzoëzuur, een conserveermiddel, kan Emerald Kalama haar productie- en opslagcapaciteit verhogen.

“In de (petro) chemische industrie heeft Cofely zich al bewezen als een partij die dit soort specifieke projecten succesvol oplevert. De duurzame relatie die we met Emerald Kalama hebben opgebouwd toont het vertrouwen dat het bedrijf opnieuw in ons heeft. Bovendien wordt dit project gekenmerkt door een intensieve samenwerking met Emerald Kalama waarbij de opleverdatum, kwaliteit, veiligheid en het budget centraal staan”, zegt Ruud Schenk, algemeen directeur bij Cofely West Industrie.

“Wij zijn erg tevreden over de langdurige relatie met Cofely. Het was voor ons dan ook een logische keuze om het project voor de bouw van het opslagsysteem aan Cofely te gunnen”, zegt Huber Claassen, Site Manager bij Emerald Kalama Chemical. “Cofely is voor ons een belangrijke partner en we hopen onze samenwerking dan ook lang verder te zetten.”

Binnen het contract is Cofely main contractor en stuurt zij de sub- en overige contractors aan. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor engineering, procurement, installatie en assistentie bij het in gebruik nemen van het opslagsysteem. Na afronding van de bouw van het opslagsysteem blijft Cofely ook verantwoordelijk voor het onderhoud en aanpassingen.