Clicky


Meer winst IBM op lagere omzet

Meer winst IBM op lagere omzet
22-01-2014 09:12 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - IBM heeft in het vierde kwartaal ondanks een lagere omzet toch meer winst weten te boeken. Voor dit jaar mikt het Amerikaanse it-bedrijf op een verdere winststijging, bleek dinsdag na sluiting van de Amerikaanse beurs uit de kwartaalcijfers.

In het vierde kwartaal daalde de omzet van IBM met 5,5 procent tot 27,7 miljard dollar (20,4 miljard euro), wat desondanks resulteerde in een zes procent hogere nettowinst van 6,2 miljard dollar. Voor heel 2013 kwam de omzet vijf procent lager uit op 99,8 miljard dollar. De nettowinst lag met 16,5 miljard dollar fractioneel lager dan een jaar eerder.

IBM behaalde 26 procent minder omzet uit hardware, zoals pc's. Uit software wist het it-bedrijf juist drie procent meer omzet te behalen. De omzet uit online services daalde met vier procent.

Topman van IBM Ginni Rometty liet weten 'agressief' te zullen investeren in de groeiaanjagers van IBM. Rometty meent daarnaast op schema te liggen om in 2015 een operationele winst per aandeel van tenminste 20 dollar te realiseren. (Novum/ABM FN)