Clicky


Beter Bed sluit 32 Concord- en Slaapgenoot-winkels

Beter Bed sluit 32 Concord- en Slaapgenoot-winkels
22-01-2014 09:18 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Beter Bed Holding stopt in de loop van dit jaar met de winkelformules Matrassen Concord en Slaapgenoot in Nederland en België. Hierdoor worden 32 winkels gesloten en moeten in totaal 55 mensen omzien naar een nieuwe werkgever. Dat heeft financieel directeur Bart Koops toegelicht na de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

De sluitingen zijn volgens Beter Bed noodzakelijk vanwege het aanhoudend lage consumentenvertrouwen in Nederland, maar ook in België. De bezoekersaantallen van Matrassen Concord, die veelal buiten woonboulevards zijn gevestigd, lopen hierdoor terug.

Het onderscheid met Beddenreus, een andere formule van Beter Bed, is bovendien te klein geworden. Daarnaast heeft in het hogere segment in Nederland Slaapgenoten het te moeilijk 'als relatief kleine speler'.

Beter Bed Holding boekte vorig jaar een omzet van 357,4 miljoen euro. Dat was tien procent lager dan een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 8,2 miljoen euro, ruim veertig procent minder dan een jaar eerder. De sluiting van de winkels in de Benelux heeft de winst met 6,5 miljoen euro gedrukt.

Beter Bed sloot afgelopen jaar al flink wat vestigingen in Spanje. Per saldo daalde het aantal winkels in 2013 met 44. (Novum)