Clicky


Storelink lanceert platform voor omni-channel logistiek

Storelink lanceert platform voor omni-channel logistiek
22-01-2014 09:35 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BREDA - STIA Software en adviseur Jeroen van den Berg hebben een joint venture gesloten onder de naam Storelink. ISTIA Software is leverancier van bedrijfssoftware met een social media structuur. Jeroen van den Berg is adviseur en auteur op het gebied van warehouse management en logistieke software.

Met de krachtenbundeling willen de initiatiefnemers een oplossing bieden voor de uitdagingen van de hedendaagse retail. Retailers zien omzetten van winkels dalen, terwijl de online verkoop sterk stijgt. Door online en offline verkoopkanalen te bundelen, kunnen retailers een betere service bieden en tegelijkertijd nee-verkoop voorkomen.

Remko Been van Istia Software: "Dit gaat verder dan een web-order afhalen in de winkel. Retailers kunnen virtuele assortimenten aanbieden in hun winkels, filialen als magazijnen laten fungeren waaruit orders verzameld worden en winkelzuilen en mobiele apps toevoegen als nieuwe verkoopkanalen. Om dit mogelijk te maken met de service en snelheid die consumenten gewend zijn, is nauwe samenwerking nodig: niet alleen tussen de filialen en vestigingen van de retailer, maar ook met groothandels, producenten en logistiek dienstverleners."

Mede-initiatiefnemer Jeroen van den Berg vult aan: "Die samenwerking wordt een stuk eenvoudiger met het Storelink platform. Door de social media structuur, vergelijk het met Facebook of LinkedIn, werken mensen op een heel natuurlijke manier met elkaar samen, over bedrijfs- en afdelingsgrenzen heen. Ik heb jarenlang als onafhankelijk adviseur logistieke softwarepakketten onderzocht en zo’n innovatieve structuur had ik nog niet eerder gezien. Verder is er een strakke regie van de achterliggende logistieke processen nodig. Dat wordt mijn bijdrage, ik ga de intelligente beslisregels ontwerpen om alle complexe goederenstromen te regisseren."

De initiatiefnemers brengen Storelink op de markt als online platform voor omni-channel logistiek dat voorraden in de keten ontsluit, deze aan verkooporders koppelt en de logistieke afhandeling langs meerdere afzetkanalen regisseert. Bovendien zorgt het onafhankelijke platform voor eenduidige productinformatie en (klant)relatiegegevens over de gehele keten. Er zijn reeds zes bedrijven die het Storelink platform gebruiken voor de afhandeling van hun logistieke stromen. ISTIA blijft onder haar eigen naam social business platforms aanbieden voor andere sectoren.