Clicky


Volga-Dnepr levert Türksat telecommunicatie satelliet af

Volga-Dnepr levert Türksat telecommunicatie satelliet af
23-01-2014 09:33 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

Het meest recente specialistische transport van Volga-Dnepr Airlines voor de ruimtevaart industrie betreft het vervoer van de Türksat 4A telecommunicatie satelliet van Japan naar Kazaghstan.

De satelliet was in een speciale transportcontainer verpakt voor deze vlucht, uitgevoerd met één van Volga-Dnepr's An-124-100 vrachttoestellen. De lading woog 60 ton. Tijdens de vlucht en de tussenstops werd de temperatuur constant op 10°C gehouden ter bescherming van de  zeer gevoelige apparatuur in de satelliet. De hoogwaardige lading vereiste ook tijdens het laden en lossen een uiterst zorgvuldige behandeling.

Japanse experts vlogen mee naar Kazakhstan in de An-124-100 om daar mee te kunnen helpen bij de voorbereidingen voor de lancering van de Türksat 4A vanaf de Balkonur Cosmodrome. De lancering is gepland in februari.

Volga-Dnepr is één van de grootste vervoerders van ruimtevaart apparatuur ter wereld en haar medewerkers hebben dan ook grote ervaring met de afwikkeling van deze transporten. In 2013 vervoerde Volga-Dnepr meer dan 50 componenten voor de ruimtevaart industrie en sinds de oprichting van het bedrijf meer dan 20 jaar geleden, heeft men al meer dan 3500 vluchten met dergelijke apparatuur uitgevoerd.

De Türksat 4A telecommunicatie satelliet is gemaakt bij Mitsubishi Electric Corporation in Japan in opdracht van Türksat AS een bedrijf dat communicatie satellieten exploiteerd. De satelliet zal Turkije, Europa, Centraal Azië, het Midden Oosten en Afrika van breedband verbindingen voorzien.