Clicky


Meer passagiers Easyjet zorgen voor hogere omzet

Meer passagiers Easyjet zorgen voor hogere omzet
23-01-2014 09:41 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Easyjet heeft in het eerste kwartaal van het boekjaar de omzet met 7,7 procent zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder, tot 897 miljoen Britse pond (1,1 miljard euro). De prijsvechter vervoerde tijdens de laatste drie maanden van het jaar 4,2 procent meer passagiers dan een jaar eerder. Dat blijkt donderdag uit een tussentijds bericht.

Easyjet vervoerde tijdens het kwartaal 14,3 miljoen mensen. De prijsvechter zag de bezettingsgraad van zijn vliegtuigen licht verbeteren, met 0,1 procentpunt tot 88,7 procent. Per stoel steeg de omzet met 3,4 procent tot 55,71 pond. Het bedrijf bood afgelopen jaar zijn klanten voor het eerst vaste plaatsen, en de mogelijkheid om tegen betaling een plaats te kiezen.

Voor de eerste helft van het gebroken boekjaar, van oktober tot en met maart verwacht Easyjet dat het verlies voor belasting uitkomt tussen de zeventig en negentig miljoen pond. Dat is wat meer dan de 61 miljoen pond aan verlies vorig jaar. Pasen viel echter vorig jaar in het eerste halfjaar, terwijl de feestdag nu in april valt. (Novum)