Clicky


Politie vindt 48.000 euro bij grote verkeerscontrole A27

Politie vindt 48.000 euro bij grote verkeerscontrole A27
24-01-2014 09:59 | Binnenland | auteur De Redactie

MEERKERK - Bij een grote verkeerscontrole op de A27 ter hoogte van Meerkerk is donderdagavond bij een automobilist 48.000 euro in beslag genomen. Daarnaast inde de politie voor 3500 euro aan openstaande boetes. De controle duurde van 20.00 tot 02.00 uur.

Tijdens de controle zagen agenten bij een automobilist de 48.000 euro in het dashboardkastje liggen. Ze vroegen de bestuurder naar de herkomst. De 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kon geen aannemelijke verklaring geven. Hij deed afstand van het bedrag. Hij werd op verdenking van witwassen aangehouden, meldt de politie.

ANPR

Met twee ANPR camera’s werd onder meer gecontroleerd op openstaande boetes, achterstallige belastingschulden, onverzekerde auto's, verlopen APK en onjuiste kentekenplaten. Van de meer dan 100 bestuurders die naar de controleplaats werden meegenomen werd bij allen een blaastest afgenomen: één automobilist bleek te rijden onder invloed van alcohol.

Bekeuringen

De politie gaf automobilisten 27 bekeuringen voor onder meer rijden zonder rijbewijs, zich niet kunnen legitimeren en het voorhanden van gebruikershoeveelheden drugs. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het bij zich hebben van een busje pepperspray, een ander bleek inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. De politie controleerde ook op snelheid. Van de ruim 16.000 gecontroleerde weggebruikers kunnen ruim 600 van hen binnenkort een acceptgiro in de bus verwachten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 165 km/uur waar maximaal 120 km/uur gereden mag worden.

Gezamenlijke verkeerscontrole

De grote verkeerscontrole was in het district Zuid-Holland-Zuid van de Eenheid Rotterdam en werd in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en Belastingdienst gehouden. De laatste inde voor 86.000 euro aan belastinggeld. Ook legde de Belastingdienst beslag op 22 auto’s. Elf daarvan, waaronder een Porsche Cayenne, werden direct weggesleept.