Clicky


Google vecht vonnis over sm-foto's F1-baas aan

Google vecht vonnis over sm-foto's F1-baas aan
24-01-2014 15:57 | Buitenland | auteur De Redactie

BERLIJN - Google is niet van plan om internetpagina's met afbeeldingen van een orgie van voormalig Formule 1-baas Max Mosley uit zijn zoekresultaten te weren. De internetreus gaat een uitspraak van een Duitse rechtbank, die het tonen van dergelijke resultaten verbood, daarom aanvechten. Volgens Google zou de uitspraak 'verontrustend precedent' scheppen, zo meldt het concern vrijdag.

Google wil de pagina's van de orgie wel blokkeren, maar alleen op verzoek. Volgens het bedrijf zijn er voldoende mogelijkheden om websites uit zoekresultaten te verwijderen. De rechtbank wil echter dat de zoekmachine alle sites met de foto's automatisch blokkeert. Google vindt dat een overdreven strenge maatregel.

Een automatische blokkade zou volgens het Amerikaanse bedrijf de vrijheid van meningsuiting op internet in gevaar brengen. Sinds de foto's in 2008 gemaakt werden, heeft Google al honderden pagina's die de beelden tonen verwijderd. De foto's zouden schadelijk zijn voor Mosley, zo oordeelde ook de Duitse rechtbank.

Google is in Frankrijk ook al in hoger beroep gegaan tegen een vergelijkbare uitspraak. Mosley, die het plaatsvinden van de orgie erkent, heeft al meerdere rechtszaken gewonnen. De foto's tonen beelden van Mosley op een sm-feestje. (Novum)