Clicky


Twee nieuwe duurzame IVECO Stralis Hi-Road trucks voor Dasko Groep

Twee nieuwe duurzame IVECO Stralis Hi-Road trucks voor Dasko Groep
24-01-2014 16:16 | Iveco | auteur De Redactie

ZWOLLE - Afgelopen week heeft Dasko Koel- en Vriestransporten B.V. in Zwolle twee nieuwe IVECO Stralis Hi-Road trucks op LNG (vloeibaar aardgas) in gebruik genomen. IVECO-dealer Schouten leverde de nieuwe trucks volledig in huisstijl van Dasko af in Zwolle.

Dasko is in 1913 opgericht in Vriezenveen en hield zich oorspronkelijk bezig met transport van levende varkens en levend rundvee met paard en wagen. Nadat eind jaren 30 de eerste auto werd aangeschaft, werd in 1970 de volgende stap gezet in de groei van het bedrijf: transport over de grenzen. Eind jaren 90 beëindigde de Dasko Groep haar activiteiten op het gebied van veetransport en richtte zich om geconditioneerd transport. Vandaag de dag is de Dasko Groep met ruim 130 transportcombinaties en vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen een betrouwbare logistieke dienstverlener en een trendsettende onderneming.

Verduurzamen transport

Duurzaamheid is al langer een centraal aandachtspunt binnen de Dasko Groep. In november 2012 haalde het transportbedrijf de Lean and Green Award als bewijs dat er actief wordt gewerkt aan CO2-reductie en dat men bewust bezig is met het milieu. De aanschaf van de nieuwe trucks past perfect in deze visie om de transportactiviteiten te verduurzamen.

IVECO Stralis Hi-Road LNG

De brandstof LNG werd al enige tijd gebruikt; de Dasko Groep beschikt over een dual-fuel truck van Volvo waarbij LNG wordt bijgemengd in de dieselmotor. Bijzonder aan de nieuwe trucks is dat het monofuel trucks zijn: ze lopen volledig op LNG. Dit type truck beschikt over een CNG-motor met een vermogen van 330 pk en een handgeschakelde 16-gangsversnellingsbak.

De truck staat bekend om de zéér beperkte uitstoot van NOx, CO2 en roetdeeltjes. Daarnaast is de geluidsproductie laag, waardoor de truck buiten de venstertijden de binnensteden mag betreden.

Bijzondere combinatie

Het wagenpark van de Dasko Groep beschikte al over opleggers met koelmotoren die gebruik maken van CryoTech koelmotoren van Thermo King. Bijzonder is dat deze koelmotoren zeer stil zijn in gebruik en CO2 als duurzame brandstof gebruiken.

Houdt de Dasko vrachtwagens dus goed in de gaten: wellicht komt u deze bijzondere duurzame combinatie binnenkort tegen: een IVECO Stralis Hi-Road trekker met Cryo Tech oplegger.