Clicky


Twee doden gevonden op Bonaire

Twee doden gevonden op Bonaire
24-01-2014 21:08 | Buitenland | auteur De Redactie

Op Bonaire zijn vrijdagochtend de stoffelijke overschotten van twee personen aangetroffen die vermoedelijk door een misdrijf om het leven zijn gekomen. Of er een verband is tussen beide slachtoffers wordt nog onderzocht.

Na een melding van een autobrand vond de politie een verkoold lichaam in de buurt van Rincon, een klein dorpje in het noordwesten van Bonaire. Het slachtoffer zat voorin aan de passagierszijde van de volledig uitgebrande auto. Het tweede lichaam is gevonden in het water achter scholengemeenschap SGB in Kralendijk. Dit slachtoffer was gekleed in een boxershort en had verschillende diepe snijwonden.

De twee vindplaatsen zijn volledig afgezet. De politie doet forensisch onderzoek ter plaatse, maar spreekt nog niet over moord. Lokale media weten te melden dat het zou gaan om twee mannen uit Curaçao.

Er is ondersteuning gevraagd van verschillende instanties zoals van de kustwacht, het Nederlandse recherche samenwerkingsteam, de marechaussee en de douane.

Het Caribische eiland Bonaire is sinds 2010 een bijzondere gemeente van Nederland en telt ongeveer vijftienduizend inwoners. (Novum)