Clicky


Woningen Alkmaar ontruimd om asbest na brand

Woningen Alkmaar ontruimd om asbest na brand
24-01-2014 21:12 | Binnenland | auteur De Redactie

ALKMAAR - De bewoners van tien woonboten in Alkmaar moeten hun woning verlaten vanwege het vrijkomen van asbest bij een brand donderdagnacht. De gemeente Alkmaar verwacht dat zij op zijn vroegst dinsdag weer naar huis kunnen. Ook 21 bedrijven hebben de deuren moeten sluiten, laat een gemeentewoordvoerder weten.

De brand brak donderdag rond 00.30 uur uit in een pand op een industrieterrein aan de Pettemerstraat. Rond 03.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Op het uitgebrande pand aan de Pettemerstraat zaten asbestplaten.

Aanvankelijk was een kleiner gebied afgezet en was een aantal bedrijven ontruimd vanwege het vrijkomen van asbest. Nader onderzoek heeft volgens de gemeente echter uitgewezen dat in een aangrenzend gebied ook asbestdeeltjes liggen.

In totaal moeten vijftien tot twintig bewoners hun woonboot verlaten. De meesten worden opgevangen door vrienden of familie, voor de rest wordt opvang geregeld. De asbest wordt opgeruimd door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. De woordvoerder laat weten dat later zal worden gekeken naar compensatie voor de gesloten bedrijven. (Novum)