Clicky


'Omvang ontslagen Rabo pas in 2016 duidelijk'

'Omvang ontslagen Rabo pas in 2016 duidelijk'
27-01-2014 17:56 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De medewerkers van Rabobank zitten in sommige gevallen nog drie jaar in onzekerheid voordat ze horen of ze hun baan behouden. Dat stellen vakbonden CNV Vakmensen en De Unie na een gesprek met het bestuur van de bank. Pas eind 2016 wordt exact duidelijk hoeveel banen er in totaal verdwijnen.

Rabobank maakte vrijdag vrij onverwacht bekend nog eens duizend tot tweeduizend werknemers bij Rabobank Nederland en de Nederlandse activiteiten van Rabobank International te willen ontslaan. In een gesprek met de bonden probeerde operationeel topman Ralf Dekker CNV, FNV en De Unie maandag meer duidelijkheid te geven over de reorganisatieronde.

Toch is ook na het gesprek nog weinig duidelijk over de ontslagen, aldus bestuurder Sandra Hendriks van CNV Dienstenbond. "Het enige dat duidelijk werd, is dat er nog een boel onduidelijk is", aldus Hendriks. In april vraagt de Rabobank de ondernemingsraad om advies en worden de plannen mogelijk duidelijker, aldus de bestuurder.

Rabobank beloofde tijdens het gesprek in het vervolg ook beter te communiceren. Toen de bank vrijdag de geplande ontslagen bekendmaakte, moesten werknemers dat via de media moeten vernemen, aldus bestuurder Erwin Rog van De Unie. "Dat zit ze natuurlijk niet lekker en we hebben de bank hier ook op aangesproken", aldus Rog. (Novum)