Clicky


Nijhof-Wassink Groep maakt kans op Familiebedrijf Award van het jaar

Nijhof-Wassink Groep maakt kans op Familiebedrijf Award van het jaar
28-01-2014 11:29 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

RIJSSEN - Vandaag, dinsdag 28 januari, werd bekend gemaakt dat de Nijhof-Wassink Groep genomineerd is voor de titel “het beste familiebedrijf van 2014.” De award wordt uitgereikt aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. Uit 500 inzendingen van middelgrote en grote familiebedrijven zijn 250 bedrijven geselecteerd. Samen met Westland kaas, Breman installatietechniek en Agio Cigars zal de Nijhof-Wassink Groep gaan strijden om deze prestigieuze titel. De winnaar zal medio april 2014 bekend worden gemaakt. De argumentatie van de jury van de Familiebedrijven Award voor de nominatie is als volgt:

“Herman Nijhof en Evert Wassink richtten in 1967 Nijhof-Wassink op. In 47 jaar tijd is de onderneming uitgegroeid tot een internationaal bedrijf waar ruim 1.000 mensen werken, van wie 550 in Nederland, 350 in Polen, 50 in Hongarije, 25 in Duitsland en 25 in België. Continuïteit en duurzaamheid staan bij Nijhof-Wassink Groep voorop.

Nijhof-Wassink wordt gekenschetst als een bijzonder warm familiebedrijf met een grote sociale betrokkenheid. De familie vormt niet alleen een warme deken voor haar werknemers, maar is bovendien van grote relevantie voor Oost-Nederland. Bij het bedrijf gaat het belang van de stakeholder voor het familiebelang.

Ondanks de economische malaise in de Transport & Logistiek sector is Nijhof-Wassink Groep uiterst succesvol, winstgevend en financieel zeer solide. De derde generatie is inmiddels actief in het bedrijf. Tot de groep behoort naast Nijhof-Wassink Transport, NIJWA Groep Volvo Truck Dealer in Nederland en Polen, VB Trailerbouw te Bedum en de eigen leasemaatschappij NOWA Lease in Polen.”