Clicky


Duits transportechtpaar stak eigen vrachtwagens in brand

Duits transportechtpaar stak eigen vrachtwagens in brand
28-01-2014 17:11 | Buitenland | auteur De Redactie

MÜNSTER - Om dure leasekosten te voorkomen heeft een Duits transportechtpaar tenminste zes van hun vrachtwagens zelf in brand gestoken. Sinds afgelopen maandag dient er een rechtszaak tegen het paar en twee medewerkers van het transportbedrijf. 

De 45-jarige man en zijn 55-jarige echtgenoot moeten zich nu voor hun daden verantwoorden voor de rechtbank in Münster. Ook twee voormalige werknemers zijn aangeklaagd wegens betrokkenheid bij de branden. De mannen zouden in het voorjaar van 2013 geholpen hebben vrachtwagens in brand te steken. Daarvoor kregen zijn elk € 500 euro zwijggeld.

Naast de vrachtwagenbrand moeten de verdachten zich ook verantwoorden vanwege het stelen van verschillende auto's, vrachtwagens en gevallen van fraude tegen buitenlandse vrachtwagenchauffeurs.

Onmiddelijk na het voorlezen van de aanklacht ging de 45-jarige transportondernemer in de verdediging: "Ik zal een volledige bekentenis afleggen!", aldus de ondernemer die sinds zijn arrestatie in augustus vorig jaar in de gevangenis verblijft. In verschillende brieven die hij vanuit de gevangenis verstuurde blijkt dat de man schoon schip wil maken. Zijn vrouw wil hier echter niets van weten en ontkent elke betrokkenheid bij de branden.

Op 10 februari zal de rechtbank uitspraak doen in de zaak.