Clicky


Van der Vlist met flatracks naar India

Van der Vlist met flatracks naar India [+foto's]
29-01-2014 09:45 | Speciaal Transport | auteur De Redactie

Eén van van der Vlist’s groeiende activiteiten is het wereldwijde vervoer per flatrack (een open container met alleen een voor- en achterkant, red.). Dit is vaak een goedkoper alternatief voor Roro (Roll on roll off) vervoer, bovendien is het een veilige, zekere en eenvoudige methode om lading gemakkelijk wereldwijd te verschepen.

Ook zijn er meer opties omdat containerhavens gebruikt kunnen worden, er zijn namelijk meer containerhavens dan Roro havens.

Een recent project waarbij flatracks werden gebruikt was de verscheping van twee module trailers naar India. De modules werden samen met een zwanenhals en diverse onderdelen opgehaald in Zuid-Duitsland en vandaar uit naar Nederland vervoerd en op flatracks geladen. De flatracks werden vervolgens naar India verscheept.

Toen de module trailers in de haven van Mumbai arriveerden, lagen de douane en exportdocumenten al klaar, zodat de trailers de korte afstand naar de nieuwe eigenaar in Mumbai konden afleggen om daar hun transportcapaciteiten te bewijzen. Alle genoemde diensten, van wegtransport tot belading, verscheping en douane afhandeling werden de klant aangeboden voor één prijs en met één contactpersoon.