Clicky


Van Basten verlaat Heerenveen na dit seizoen

Van Basten verlaat Heerenveen na dit seizoen
29-01-2014 14:51 | Sport | auteur De Redactie

HEERENVEEN - Marco van Basten vertrekt aan het einde van het seizoen bij sc Heerenveen. De 49-jarige trainer wil zijn aflopende contract niet verlengen. Dat meldt de Friese club woensdag. De voormalige aanvaller van Ajax en AC Milan stond sinds de zomer van 2012 aan het roer in Heerenveen.

De clubleiding voerde de afgelopen periode diverse gesprekken met Van Basten over het tussentijds verlengen van zijn verbintenis. De oud-bondscoach had echter niet het juiste gevoel, zo laat Heerenveen weten. "Het bestuur betreurt zijn beslissing, maar heeft deze vanzelfsprekend te respecteren." Over de inhoud van de gesprekken doet de club geen mededelingen.

Van Basten eindigde in zijn eerste seizoen op de achtste plaats en momenteel staan de Friezen met een vijfde plaats stevig in de subtop. Met 45 goals is Heerenveen samen met Vitesse de meest productieve ploeg van de Eredivisie. Onder de vleugels van Van Basten heeft Alfred Finnbogason zich bovendien ontwikkeld tot topscorer van de Eredivisie.

Van Basten was van 2004 tot 2008 bondscoach van Oranje. Daarna ging hij bij Ajax aan de slag, maar de Amsterdammers verliet hij ook al na een seizoen. (Novum)