Clicky


FNV wil beter luisterende opvolger Weekers

FNV wil beter luisterende opvolger Weekers
30-01-2014 09:53 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - De opvolger van de woensdagavond opgestapte staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) moet beter luisteren naar de medewerkers van de Belastingdienst. De overheid moet daarnaast meer investeren in de dienst. Daarvoor pleit Abvakabo FNV donderdag.

Volgens Abvakabo zijn de problemen bij de Belastingdienst ook na het vertrek van Weekers niet opgelost. Volgens de vakbond is de werkdruk er te hoog en heeft de dienst te weinig mensen die aanvragen controleren, toeslagen uitkeren, fraude aan te pakken 'of zelfs de telefoon opnemen'. Een beter werkende Belastingdienst levert de staat miljarden extra aan belastinginkomsten op, denkt Abvakabo.

De bond noemt het 'triest dat de politiek echter al jarenlang een obsessie heeft met een kleine overheid met minder medewerkers'. "Bij de Belastingdienst worden de gevolgen daarvan schrijnend duidelijk", aldus Abvakabo.

De bond waarschuwde vorig jaar in enkele rapporten voor misstanden bij de Belastingdienst. Veel medewerkers hadden de noodklok geluid.