Clicky


Winst UPS geraakt door feestdagendrukte

Winst UPS geraakt door feestdagendrukte
30-01-2014 15:17 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - UPS heeft in het vierde kwartaal een winst geboekt van 1,2 miljard dollar (883 miljoen euro). Dat is lager dan voorzien. De Amerikaanse pakkettenbezorger had al eerder gewaarschuwd dat de resultaten zouden worden gedrukt door onverwacht veel drukkere feestdagen.

De winst kwam overeen met 1,25 dollar per aandeel, een daling van zeven dollarcent ten opzichte van de aangepaste resultaten van een jaar eerder. De omzet over het kwartaal kwam uit op 15,0 miljard dollar. Over heel 2012 werd 4,4 miljard dollar winst geboekt op een omzet van 55,4 miljard dollar.

Het Amerikaanse bedrijf kreeg in de decembermaand te maken met een flinke hoeveelheid verzendingen op het laatste moment. UPS nam daarom dertigduizend extra uitzendkrachten aan, boven op de gebruikelijke 55 duizend tijdelijke werknemers. Naast de kerstdrukte leden de resultaten ook onder het slechte weer in de Verenigde Staten.

Ondanks het moeizame einde van 2013 handhaaft UPS de positieve verwachtingen voor 2014. De bezorger denkt dat de winst dit jaar elf tot zestien procent stijgt.