Clicky


29 MAN vrachtwagens afgeleverd aan Sociaal Fonds

29 MAN vrachtwagens afgeleverd aan Sociaal Fonds
30-01-2014 16:31 | M.A.N. | auteur De Redactie

JOURE - Sociaal Fonds Transport en Logistiek, een overlegorgaan tussen werknemers en werkgevers dat in België onder andere chauffeursopleidingen verzorgt, heeft op 27 januari 29 nieuwe MAN vrachtwagens in gebruik genomen. Deze Euro 6 MAN TGX 18.400 zijn omgebouwd tot lesvoertuigen door Wierda Voertuig Techniek.

De 29 MAN vrachtwagens zijn door Wierda Voertuig Techniek (WVT) voorzien van dubbele bediening en extra zittingen. Ook de uitlaat is verplaatst door WVT. Dit laatste was niet zomaar gedaan: WVT moet zich houden aan de strenge eisen die MAN stelt ten aanzien van Euro 6 voertuigen. Het aanpassen van de uitlaat mag alleen onder strenge voorwaarden. De oplossing van WVT is goedgekeurd door MAN waardoor WVT van alle Euro 6 voertuigen van MAN de uitlaat mag aanpassen.

Het inbouwen van extra zittingen en dubbele bediening in een vrachtwagen moet eveneens aan voorwaarden voldoen. De extra zittingen zijn door de RDW en de Belgische FOD goedgekeurd na uitgebreide trektesten. Ook de dubbele bediening is uitgebreid getest en gecertificeerd.

Sociaal Fonds Transport en Logistiek heeft gekozen voor de MAN TGX 18.400 4x2 BL voor de bakwagens waarmee lesgereden gaat worden. De trekkers van het nieuwe wagenpark zijn de MAN TGX 18.400 4x2 BLS geworden. Beide type voertuigen zijn voorzien van een XXL cabine. De keuze is op MAN gevallen na een aanbestedingstraject.

Op 27 januari zijn de voertuigen officieel overhandigd door de algemene directie van MAN Truck & Bus België, vertegenwoordigd door Managing Director Marc De Baerdemaeker, aan het Sociaal Fonds Transport en Logistiek.