Clicky


Honderden vrachtwagens vast op Oostenrijkse A10

Honderden vrachtwagens vast op Oostenrijkse A10 [+foto's]
01-02-2014 10:21 | Buitenland | auteur De Redactie

SALZUBURG - "Ze kunnen niet voor of achteruit", dat zegt een Rode Kruis medewerker vrijdagavond. Het Rode Kruis brengt honderden gestrande vrachtwagenchauffeurs langs de Oostenrijkse A10 wat te eten en te drinken.

Vrijdagochtend werd er vanwege de hevige sneeuwval een rijverbod afgekondigd voor voertuigen van meer dan 7,5 ton op de A10. Binnen een paar uur was de parkeerplaats in Pongau vol.

In de namiddag kon er geen vrachtwagen meer richting Salzburg komen. De vrachtwagenchauffeurs moesten hun vrachtwagen parkeren bij kellerberg of bij Freitstritz/Drau.

De hele dag waren zo'n 70 politiemensen in touw om alles in goede banen te leiden. "Met deze zware sneeuw kan zelfs een lichte helling al voor enrstige problemen zorgen voor vrachtwagen", zegt een politiewoordvoerder.

Vanaf circa 17:00 uur verschenen zo'n 50 vrijwillers van het Rode Kruis op het toneel. "Wij bieden de chauffeurs thee, worstjes en dekens aan mochten ze dat nodig hebben", aldus Melanie Reiter, Rode Kruis woordvoerster.

In Kulturhaus Greifenberg werd een noodopvang voor gestande vrachtwagenchauffeurs ingericht. Want ook tussen Steinfeld en Lienz geldt een rijverbod vanwege de sneeuw.

Voor foto's klikt u hier!!