Clicky


Onderhoudstak Fokker schrapt 200 banen

Onderhoudstak Fokker schrapt 200 banen
03-02-2014 16:45 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

HOOFDDORP - De onderhoudstak van Fokker wil tweehonderd van de ruim zevenhonderd banen in Nederland schrappen. Op die manier hoopt Fokker Services, dat zich richt op het onderhouden van oude Fokker-vliegtuigen, de kosten voldoende te drukken om de dalende omzet op te kunnen vangen. Dat maakte Fokker maandag in een verklaring bekend.

"De maatregelen zijn pijnlijk, maar onvermijdelijk", aldus directeur Peter Somers van Fokker Services. "De omzet die voorkomt uit het onderhoud van Fokker-vliegtuigen neemt ieder jaar af, en recent in een zodanig tempo dat wij dit niet hebben kunnen opvangen met opdrachten voor andere vliegtuigtypen."

"Wij moeten ons aanpassen aan de huidige marktomstandigheden en ervoor zorgen dat wij een concurrerende en efficiënte organisatie hebben", aldus Somers. Bij het verdwijnen van de tweehonderd banen is volgens Fokker niet te ontkomen aan gedwongen ontslagen, allemaal in Nederland. Het bedrijf is nu in gesprek met de bonden over een sociaal plan.

De bonden zelf vinden de reorganisatie een 'aderlating', zo stelt bestuurder Ans van Uffelen van FNV Metaal. "Fokker Services heeft een goede naam in de markt, het lijkt mij dat Fokker deze wil behouden." Van Uffelen verwacht dat pas eind maart duidelijk wordt hoeveel werknemers gedwongen bij de onderhoudstak weg moeten. (Novum)