Clicky


VVD zet zich in tegen overlast parkerende vrachtwagenchauffeurs

VVD zet zich in tegen overlast parkerende vrachtwagenchauffeurs
04-02-2014 13:16 | Politiek | auteur De Redactie

HOEK VAN HOLLAND - De VVD Hoek van Holland zegt verontrustende signalen te ontvangen van ondernemers op industrieterrein De Kulk in Hoek van Holland. Er zou sprake zijn van vervuiling en overlast door vrachtwagenchauffeurs die er overnachten.

VVD-lijsttrekker Anneke van der Meijs: "Door het afsluiten van het parkeerterrein bij Stena Line gaan chauffeurs op andere plaatsen parkeren. Als dat gepaard gaat met overlast, dan is dat onacceptabel. Dat geldt niet alleen voor De Kulk, maar ook voor andere plaatsen in het dorp.”

VVD-lijsttrekker Anneke van der Meijs was gisteravond op Radio Rijnmond te horen over de overlast: “Chauffeurs doen hun behoefte naast de wagens en koken er. Ook op andere plaatsen in het dorp gebeurt dit. Dat vinden wij onacceptabel.”

Volgens de plaatselijke ondernemers is er ook sprake van achterstallig onderhoud op het industrieterrein. Er zou onder meer sprake zijn van wateroverlast en olievervuiling. De VVD heeft aan het Dagelijks Bestuur gevraagd of de staat van het onderhoud voldoet aan de gemeentelijke normen voor een schone en hele buitenruimte. “Als dat niet het geval is, dan moet er snel actie worden ondernomen en moet de boel worden opgeknapt”, aldus Van der Meijs.

De VVD stelde in december al vragen over parkerende vrachtwagenchauffeurs. Tot op heden zijn deze vragen nog niet beantwoord. Ook stelden de liberalen begin 2012 vragen over wateroverlast op industrieterrein De Kulk. Toen is toegezegd om met een oplossing te komen door het aanleggen van een waterplas tussen de Haakweg en de Kruin.

Dit blijkt echter niet voldoende te zijn, waardoor de VVD vraagt om zo snel mogelijk tot een definitieve oplossing te komen.

Het volledige interview met RTV Rijnmond kunt u hier terug luisteren.