Clicky


Twintig vrachtwagenchauffeurs betrapt bij niet handsfree bellen

Twintig vrachtwagenchauffeurs betrapt bij niet handsfree bellen
04-02-2014 20:57 | Controles | auteur De Redactie

LIEMPDE - In samenwerking met de Belastingdienst en de RDW hield de politie (Team Verkeershandhaving en de Vreemdelingenpolitie) dinsdag op de A2 tussen Vught en Eindhoven ter hoogte van de parkeerplaats Velder bij Liempde een algemene verkeerscontrole.

De aandacht ging vooral uit naar bestuurders die niet handsfree aan het bellen waren. In totaal werden 30 bestuurders, waaronder 20 vrachtwagenchauffeurs, betrapt op het vasthouden van de telefoon of daadwerkelijk bellen met de telefoon in de hand tijdens het rijden. In totaal zijn 104 voertuigen gecontroleerd.

Er werd ook voor andere feiten geverbaliseerd, zoals bijvoorbeeld voor onverzekerd rijden, geen gordel dragen, geen legitimatiebewijs kunnen tonen en rijden zonder rijbewijs. Ruim 1.400 euro werd geïnd voor nog niet betaalde geldboetes.

Administratie

Een vrachtwagenchauffeur kreeg een artikel Vijf van de Wegenverkeerswet opgelegd omdat hij tijdens het rijden bezig was met zijn administratie en daarvoor zijn stuur als tafel gebruikte.

Gladde banden

De RDW lette vooral op de technische staat van de voertuigen. Bij drie voertuigen, waaronder twee vrachtauto's, werd geconstateerd dat de banden te glad waren. Bij een voertuig bleek de verlichting niet in orde. Bij een ander voertuig waren de goederen in de open laadbak niet vastgezet.

24.000 euro

De Belastingdienst inde tijdens de controle, die omstreeks 7:30 uur startte en om 15.00 uur eindigde, een geldbedrag van ruim 24.000 euro. Het gaat hier om achterstallige betalingen aan de Belastingdienst. Op 26 voertuigen werd beslag gelegd, waarvan er 11 daadwerkelijk zijn getakeld en afgevoerd. De eigenaars van deze voertuigen hadden eerdere waarschuwingen in de wind geslagen en/of waren niet in staat direct af te rekenen, meldt de politie.

Vals rijbewijs

Een automobilist uit Letland werd aangehouden omdat hij reed met een snelheid van 175 km/u, terwijl op dit stuk van de A2 een maximumsnelheid geldt van 120 km/u. Bij verdere controle bleek dat zijn rijbewijs vals is. Hij werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. Een andere automobilist werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij kreeg naast een geldboete een rijverbod opgelegd.

A2

Tijdens diverse verkeerscontroles, cijfers afkomstig van de snelheidscamera's en recente ongevallen op de A2, blijkt dat deze weg extra aandacht verdient. Daarop is besloten de A2 met enige regelmaat mee te nemen bij verkeerscontroles. De politie lette met name op bestuurders die bezig waren met meer dan alleen maar rijden.