Clicky


Werkgevers willen met FNV Bouw om tafel

Werkgevers willen met FNV Bouw om tafel
04-02-2014 21:10 | Binnenland | auteur De Redactie

Werkgevers in de bouw hebben vakbond FNV Bouw dinsdag opgeroepen verder te onderhandelen over een nieuwe cao. De vakbond is echter niet van plan weer om tafel te gaan zitten. De gesprekken tussen de werkgeversorganisaties en de vakbond liggen sinds half december stil.

FNV Bouw eist een loonsverhoging van tweeënhalf procent. Werkgevers vroegen werknemers in ruil daarvoor vrije dagen en vergoedingen op te geven. Dat was voor de vakbond onbespreekbaar.

FNV Bouw reageert gelaten op de uitnodiging van de werkgevers. "Ik doe hier niets mee", zegt bestuurder Mieke van Veldhuizen. "Ik heb geen enkel nieuw standpunt van de werkgevers gehoord. Zij willen heel ingrijpende wijzigingen, maar stellen daar nauwelijks loonsverhoging of arbeidsduurverkorting tegenover."

Volgens Van Veldhuizen is FNV Bouw normaal altijd in voor onderhandelingen. "Maar op dit moment even niet. Ik wil best om tafel, maar dan moeten de werkgevers toezeggingen doen. Ik zie hier geen opening in."

Om hun oproep kracht bij te zetten hebben de werkgeversorganisaties de website bouwcao.nl op poten gezet. Daarmee hopen ze rechtstreeks met de werknemers in gesprek te raken over de cao voor 2014. Met het motto 'onderhandelen is de beste vakbondsactie' willen de werkgevers FNV Bouw weer om de tafel krijgen. (Novum)