Clicky


Staking bezorgt FloraHolland valentijnzorgen

Staking bezorgt FloraHolland valentijnzorgen
04-02-2014 21:13 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AALSMEER - FloraHolland hoopt te kunnen voorkomen dat kwekers en kopers tijdens de drukke valentijnsperiode last krijgen van de stakingen donderdag. Dat heeft een woordvoerder van de bloemenveiling dinsdag laten weten.

De bonden kondigden eerder op de dag aan donderdag het werk voor 24 uur neer te leggen als het veilingbedrijf niet met een beter sociaal plan over de brug komt. De timing is volgens het bedrijf ongelukkig. "In de periode wordt door alle partijen een aanzienlijk deel van de inkomsten voor het gehele jaar gerealiseerd", laat FloraHolland-directeur Rens Buchwaldt weten in een schriftelijke verklaring.

De bloemenveiling heeft met de bonden afgesproken dat personeel dat wel gaat werken donderdag, dat gewoon mag doen. "Daarmee blijven de processen bij ons in gang, en hopen we de gevolgen te beperken", licht een woordvoerder toe. Hoeveel mensen gaan deelnemen aan de acties, wist de zegsman niet.

FloraHolland heeft laten weten niet op het ultimatum in te willen gaan. Volgens het bedrijf zorgen de eisen voor extra ontslagen. De bonden willen een sociaal plan met een looptijd van twee jaar. Bovendien vinden ze de ontslagvergoeding die FloraHolland bood te laag.

Eind vorig jaar maakte de veiling bekend tweehonderd arbeidsplaatsen te schrappen. In totaal werken er vierduizend mensen bij FloraHolland. Het bedrijf heeft vijf vestigingen. Het hoofdkantoor zit in Aalsmeer. (Novum)