Clicky


GEFCO Groep breidt verder uit in regio Midden-Europa, Balkan en Midden-Oosten

GEFCO Groep breidt verder uit in regio Midden-Europa, Balkan en Midden-Oosten
05-02-2014 13:19 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

COURBEVOIE - GEFCO gaat zijn aanwezigheid in Midden-Europa, Balkan en Midden-Oosten verstrekken. Deze zone vormt namelijk een sleutelmarkt voor de Groep. Pierre-Jean Lorrain, voorheen algemeen directeur van GEFCO Italië, wordt hoofd van de zone Midden-Europa, Balkan en Midden-Oosten voor de GEFCO Groep.

“Deze dynamische groep landen zit midden in een proces van economische verandering en zal zich aanzienlijk gaan ontwikkelen. GEFCO is bezig zijn organisatie aan te passen om te kunnen profiteren van de groeimogelijkheden die deze landen bieden. Ik ben er trots op om deel te mogen uitmaken van de ambitieuze plannen die de Groep voor deze strategische regio heeft, en dan vooral het aanmoedigen van een nauwere samenwerking tussen de afdelingen sales en operations, aldus Pierre-Jean Lorrain.

Een strategische hub voor logistiekstromen

Deze zone, gelegen op het kruispunt tussen West-Europa, de Baltische staten en Rusland, biedt enorme groeimogelijkheden dankzij de bloeiende maakindustrie. Daarbij gaat het niet alleen om de automotive-industrie (de basis van GEFCO’s expertise), maar ook om de sectoren luchtvaart, energie, consumentengoederen en industrie.

GEFCO heeft kunnen profiteren van de mogelijkheden die deze dynamische regio biedt dankzij de recente oprichting van dochterondernemingen in Bulgarije (2011), de Verenigde Arabische Emiraten (2013) en Kroatië (2013), in navolging van de reeds bestaande dochters in de regio in Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië en Turkije.

De pas geopende dochteronderneming in Kroatië is bedoeld om de logistiekstromen van en naar vele buurlanden (Italië, Slovenië, Hongarije, Servië, Bosnië-Herzegovina en Montenegro) te versterken en verbeteren. De opening van een nieuwe vestiging in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) voorziet GEFCO van een ideaal platform om zijn zakelijke ontwikkeling in het Midden-Oosten, Afrika en Azië te versnellen. De constante samenwerking van de verschillende dochters binnen het hechte internationale netwerk zorgt voor veel soepelere logistiekstromen in Europa. Bovendien kan GEFCO hierdoor het enorme logistieke potentieel van de regio maximaal benutten.

 Unieke expertise voor de maakindustrie

Als Europees leider op het gebied van automotive logistiek en voorloper in de productielogistiek heeft GEFCO voor elk onderdeel van de toeleveringsketen brede expertise ontwikkeld. De Groep is gespecialiseerd in geïntegreerde logistiek en biedt zijn klanten opslaglogistiek en goederentransport over land en over zee. Verder beheert het ook de stromen van herbruikbare verpakkingseenheden en vertegenwoordigt het zijn klanten op het gebied van douaneformaliteiten en fiscale zaken. Deze expertise wordt in diverse gebieden ingezet en de omstandigheden in deze zone zijn ideaal voor GEFCO om de belangrijkste leverancier van gediversifieerde logistieke oplossingen voor de maakindustrie te worden.

Industrie, massaretail en energie zijn de belangrijkste groeigebieden waarbinnen de Groep zijn zakelijke activiteiten in de regio wil ontwikkelen door zich constant aan de veranderende markt te kunnen aanpassen. “Ons doel is zo goed mogelijk in te spelen op de lokale vraag. We willen onze leidende positie in de markt voor automotive logistiek consolideren, maar daarnaast ook verdere groei in deze andere sectoren realiseren”, zegt Pierre-Jean Lorrain.

De Groep kan een aantal wereldwijd bekende namen als Electrolux en Schneider Electrics tot zijn grootste klanten in de zone rekenen, evenals Ford, General Motors en Volkswagen Audi.

Een voorkeursplatform voor de handel

Een van GEFCO’s strategische prioriteiten is het versterken van zijn zakelijke activiteiten binnen de zone, maar ook met de vele buurlanden die de belangrijkste economische partners zijn.

De goederenstromen van en naar Rusland en de handel met landen binnen het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) zullen naar verwachting sneller groeien, aangezien zij zullen profiteren van de grote mogelijkheden als gevolg van het opgaan van GEFCO in de RZD Groep. Daarnaast zal samenwerking met West-Europese landen zoals Frankrijk en Italië ook van cruciaal belang zijn. GEFCO zal dankzij zijn unieke geïntegreerde netwerk optreden als verbindingsstuk van de goederenstromen tussen de twee handelszones.

Om zich te verzekeren van groei in de zone is GEFCO bovendien van plan kandidaten in dienst te nemen voor vele verschillende functies binnen het bedrijf op het gebied van management, operations en ondersteunende diensten.

Pierre-Jean Lorrain (52) beschikt over enorme ervaring binnen de internationale markten voor transport en logistiek. Deze ervaring heeft hij opgedaan tijdens zijn 24-jarige dienstverband bij de GEFCO Groep.

Na zijn studie computerwetenschappen aan de Universiteit van Nancy te hebben afgerond, begon Pierre-Jean zijn carrière bij UNILOG als IT-projectleider. In 1989 startte hij bij de GEFCO Groep als IT-projectleider. Zijn loopbaan bracht hem vervolgens langs diverse posities binnen de Logistiek voor voltooide voertuigen (FVL). Uiteindelijk werd hij in 2001 manager FVL bij de dochteronderneming van GEFCO in het Verenigd Koninkrijk. Van 2006 tot 2010 was hij verantwoordelijk voor de distributiedivisie van voltooide voertuigen bij GEFCO’s hoofdkantoor in Courbevoie, waarna hij in 2013 aan het hoofd kwam te staan van GEFCO Italië.