Clicky


FNV verwacht ingrepen bij Tata Steel IJmuiden

FNV verwacht ingrepen bij Tata Steel IJmuiden
05-02-2014 13:30 | Binnenland | auteur De Redactie

IJMUIDEN - Tata Steel IJmuiden heeft de vakbonden en de ondernemingsraad uitgenodigd voor een gesprek. Dat heeft het bedrijf woensdag bevestigd. Bestuurder van FNV Bondgenoten Aad in 't Veld verwacht dat extra bezuinigingen bij de voormalige Hoogovens worden aangekondigd.

De woordvoerder van Tata Steel wilde nu geen nadere toelichting geven. In de middag, na het gesprek met de werknemersvertegenwoordigingen, volgt wel nader bericht.

Volgens In 't Veld heeft de directie van het staalbedrijf in IJmuiden de opdracht gekregen van de Indiase eigenaren om in de kosten te snijden. Vooral de bedrijven die door Tata Steel worden ingehuurd gaan hier mogelijk de gevolgen van merken, zo vreest de bestuurder. "Voor de regio gaat dat een grote impact hebben."

Eind vorige maand werd al bekend dat Tata Steel per direct niets meer inkoopt dat niet direct te maken heeft met de staalproductie. Tegenover RTLZ verklaarde de woordvoerder toen dat dat te maken heeft met de dramatische staalmarkt in Europa. Hij benadrukte toen dat er geen banen verloren zouden gaan.

Tata Steel schrapte eind 2011 duizend van de negenduizend banen. Vorig voorjaar schrapte het bedrijf nog eens 240 banen. (Novum)