Clicky


FloraHolland verwacht vertragingen

FloraHolland verwacht vertragingen
05-02-2014 13:35 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AALSMEER - De staking van een gedeelte van het personeel van FloraHolland donderdag zorgt waarschijnlijk voor enige vertraging bij de bloemenveiling. Dat heeft het bedrijf woensdag laten weten aan de leveranciers en de afnemers.

De 24-uursstaking begint donderdag om 18.00 uur bij de vestigingen van FloraHolland Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. Hoeveel mensen er precies gaan meedoen is nog niet bekend. Volgens bestuurder Kitty Huntjens van CNV Dienstenbond hadden vooraf ongeveer een paar honderd mensen aangegeven bereid te zijn actie te voeren. Bij het bedrijf werken ongeveer vierduizend mensen.

FloraHolland gaf dinsdag aan te hopen de overlast voor kwekers en inkopers tijdens de drukke valentijnsperiode zo veel mogelijk te voorkomen. Het bedrijf zegt alle noodzakelijke maatregelen te hebben genomen 'om de bedrijfsprocessen te continueren'.

FloraHolland noemde de timing van de acties al eerder ongelukkig, omdat de sector veel omzet tijdens Valentijn haalt. Het bedrijf zegt dat klanten, kwekers, vervoerders en zelfs medewerkers hulp hebben aangeboden om de valentijnsdrukte in de sierteeltsector goed te laten verlopen. Volgens Huntjens heeft het bedrijf echter intern rondgevraagd aan mensen of ze echt wel willen gaan staken. "Dat kan intimiderend werken", aldus de bestuurder. "De actiebereidheid kan echter ook toenemen." (Novum)