Clicky


Halfords kiest voor Van Opzeeland

Halfords kiest voor Van Opzeeland
06-02-2014 10:54 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HEDEL - Sinds begin deze week verzorgt logistiek dienstverlener Van Opzeeland uit Hedel de complete retaildistributie naar de 135 vestigingen van winkelketen Halfords.

Basis van het logistieke concept is de reguliere winkelbevoorrading in de vorm van dedicated ritten vanuit het centrale magazijn van Halfords in Veenendaal. Deze transporten vinden voortaan een keer per twee weken plaats, waar dat voorheen een keer per week gebeurde.

In aanvulling op deze volumezendingen gaat Van Opzeeland de winkels naar behoefte tussentijds beleveren via haar bestaande netwerk voor stadsdistributie. Hierdoor is het voor winkels mogelijk om nog flexibeler in te spelen op het koopgedrag van klanten.

Logistieke slagkracht en flexibiliteit

Het nieuwe logistieke concept vloeit voort uit de ambitieuze toekomstplannen van de keten. Vorig jaar nam de directie van Halfords het bedrijf via een management buy-out over van de Macintosh Retail Group. Een van de nieuwe speerpunten is de ‘long tail’ van fiets- en autogerelateerde producten. Aangezien voorraad houden in dit segment relatief duur is, was Halfords op zoek naar meer logistieke slagkracht en flexibiliteit.

Huub Vinken, service manager: "In de oude situatie zaten we vast aan één wekelijks levermoment. Door gebruik te maken van het fijnmazige distributienetwerk van Van Opzeeland, kunnen we beter inspelen op bijvoorbeeld seizoensinvloeden. Met het nieuwe logistieke concept verwacht Halfords de commerciële slagkracht van de keten te verhogen en kunnen verkooppunten sneller en efficiënter reageren op seizoensinvloeden en vragen van de consument."