Clicky


FloraHolland bereid te praten met bonden

FloraHolland bereid te praten met bonden
06-02-2014 13:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AALSMEER - FloraHolland wil praten met de bonden. Ze hebben een uitnodiging gestuurd om te onderhandelen over een nieuw sociaal plan, laat een woordvoerder van de bloemenveiling donderdag weten. CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten zeggen nog geen uitnodiging te hebben gezien. De aangekondigde staking is dan ook nog niet van de baan.

FloraHolland laat weten een berichtje te hebben ingesproken bij CNV-bestuurder Kitty Huntjens. "We willen graag praten. Niemand zit te wachten op stakingen. Het liefst gaan we over tien minuten al aan tafel." Of FloraHolland een nieuw bod heeft gedaan om de bonden tot nieuwe gesprekken te verleiden, wilde de woordvoerder niet zeggen.

Medewerkers van de bloemenveiling in Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk willen donderdag om 18.00 uur voor 24 uur het werk neerleggen. "Zolang FloraHolland onze eisen niet inwilligt, gaat er gewoon gestaakt worden. FloraHolland speelt paniekvoetbal", zegt bestuurder van FNV Bondgenoten Celil Çoban.

De bonden willen een beter sociaal plan voor de werknemers die hun baan verliezen. Eind vorig jaar maakte FloraHolland bekend tweehonderd banen te schrappen. De onderhandelingen over een sociaal plan strandden in november.

De internationale vakbeweging IUF doet op haar website een oproep de medewerkers van de bloemenveiling te steunen. In een brief die medestanders met een druk op de knop kunnen versturen wordt de directie gemaand 'de problemen op te lossen en de impasse te doorbreken'. (Novum)