Clicky


Elektrische bussen in Breda nog niet definitief

Elektrische bussen in Breda nog niet definitief
09-02-2014 10:00 | Algemeen | auteur De Redactie

BREDA - Vanaf 2015 rijden alle stadsbussen in Breda elektrisch. Dat was de uitkomst van de openbaar vervoer-aanbesteding in West-Brabant. De gunning van de concessie is nu onzeker, nu vervoerder Arriva een bezwaarschrift heeft ingediend.Vanaf 2015 rijden alle stadsbussen in Breda elektrisch. Dat was de uitkomst van de openbaar vervoer-aanbesteding in West-Brabant. De gunning van de concessie is nu onzeker, nu vervoerder Arriva een bezwaarschrift heeft ingediend.

Het bezwaar spitst zich toe op de gehanteerde wegingsfactoren. Iedere potentiële vervoerder krijgt een score voor verschillende onderdelen, die aparte wegingsfactoren hebben. De uiteindelijke rangorde wordt bepaald door een rekenprogramma. Arriva denkt dat in dit programma een onjuiste formule is gehanteerd.

Puntenverschil

Aangezien het puntenverschil tussen de nummer 1 en 2 voor de OV-concessie minimaal is, kan dit directe gevolgen hebben voor de uitslag van de aanbesteding. Daarmee is de gunning voor de OV-concessie in West-Brabant, inclusief het voorstel voor honderd procent elektrisch busvervoer in Breda, nog niet definitief.

Beoordeling

Het ingediende bezwaarschrift wordt op korte termijn beoordeeld door de Hoor- en Adviescommissie. Deze commissie geeft conform de reguliere bezwaarprocedure een advies aan Gedeputeerde Staten. Vervolgens heeft Arriva nog de mogelijkheid om beroep aan te tekenen bij het College van Beroep van het bedrijfsleven.

Invoering op tijd

In de planning voor de nieuwe OV-concessie is rekening gehouden met een mogelijke bezwaarprocedure. De invoering van de concessie op 14 december 2014 komt daarom vooralsnog niet in gevaar.