Clicky


Elf aanhoudingen bij internationale drugsactie

Elf aanhoudingen bij internationale drugsactie
10-02-2014 16:54 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Bij een internationale actie tegen drugshandel en drugstoerisme zijn in Nederland elf mensen aangehouden. Ook is voor 3294 euro aan boetes opgelegd en werden 98 wietplanten, 500 gram hasj, ruim vier kilo hennep en bolletjes cocaïne en heroïne in beslag genomen. Dat meldt de politie maandag.

Een woordvoerder van de politie spreekt van een 'normale vangst'. "De laatste keer dat wij een vergelijkbare controle uitvoerden, is drie maanden geleden. De cijfers van toen zijn vergelijkbaar met de cijfers van afgelopen week", aldus de zegsvrouw.

Het ging om een gezamenlijke actie van de opsporingsdiensten van Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk die van donderdag 6 februari tot zondagochtend 9 februari werd gehouden.

In Nederland werden onder meer arrestaties verricht in Maastricht en Terneuzen. Bij het station van de Limburgse hoofdstad is een man aangehouden die wordt verdacht van de verkoop van cocaïne. In het Zeeuwse Terneuzen werd een wietkwekerij ontmanteld in een woning.

In Luxemburg is een persoon aangehouden en in België werden acht arrestaties verricht. Op station Gare du Nord in Parijs werden twee Brazilianen aangehouden die net uit de Thalys waren gestapt. Zij hadden een koffer met drugs bij zich. Tijdens controles in de trein tussen Roosendaal en Parijs werden bovendien drie Fransen gearresteerd. Zij waren in het bezit van softdrugs. (Novum)