Clicky


Impasse rond FloraHolland, staking gaat voort

Impasse rond FloraHolland, staking gaat voort
10-02-2014 17:44 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AALSMEER - De vakbonden en FloraHolland zijn maandag in een gesprek niet nader tot elkaar gekomen. Volgens FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond is de bloemenveiling nog altijd niet met een beter bod gekomen voor een sociaal plan. Het bedrijf beklaagt zich er juist over dat de bonden niet willen onderhandelen ondanks een verbeterd bod.

De bloemenveiling zegt anderhalf miljoen euro extra op tafel te hebben gelegd tijdens een gesprek met de bonden. De bonden hebben maandag volgens FloraHolland 'alleen geluisterd'. Volgens de bonden is er 'geen enkele aanwijzing dat FloraHolland serieus overweegt met een verbeterd sociaal plan te komen'.

De bonden lieten zondag weten dat tijdens het gesprek maandag niet zou worden onderhandeld. De bonden kondigden aan tijdens het overleg alleen uitleg te geven over de stakingsplannen. De staking voor onbepaalde tijd gaat in ieder geval voorlopig door, laten de bonden weten.

Bij FloraHolland verdwijnen tweehonderd arbeidsplaatsen. De vakbonden vinden de ontslagvergoeding voor werknemers te laag. Werknemers kunnen intern elders solliciteren, maar dan wordt voor sommigen de reistijd te lang terwijl geen vergoeding wordt geboden, klagen de bonden.

Maandag wordt gestaakt door werknemers van FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. Vorig week donderdag en vrijdag werd het werk ook al 24 uur neergelegd. Toen melden zeker 850 stakers zich. (Novum)