Clicky


Nieuwe FLIEGL lichtgewicht kipper voor Netterden Transport B.V.

Nieuwe FLIEGL lichtgewicht kipper voor Netterden Transport B.V.
11-02-2014 10:11 | Trailers | auteur De Redactie

Netterden Transport B.V. te Gendringen heeft pas een Fliegl DHKA 390/27 Light kipper in gebruik genomen. De Netterden groep bestaat uit Netterden Zand en Grind B.V. met een zevental winningen, vier in Duitsland en drie in Nederland, en het eigen transportbedrijf Netterden Transport B.V.

Het bedrijf levert alle kwaliteits industriezand en grind in diverse samenstellingen naar gelang de klant wenst. Het is in staat om door menging etc. in te spelen op de specifieke eisen die diverse klanten stellen. Hierdoor is de klantenkring zeer divers en bestrijkt het een groot leveringsgebied.

Door het feit dat het dagelijkse werkgebied zowel Nederland als Duitsland beslaat, leefde de wens om het combinatiegewicht zo veel mogelijk te beperken. Dit is gelukt want de totale combinatie is onder de 12 ton gebleven. Zodoende kan per rit al snel twee tot drie ton meer vracht meegenomen worden. Dit alles binnen de wettelijk toegestane totaalgewicht, wat rechtstreeks ten goede komt aan de opbrengt per vracht. In samenspraak met Fliegl importeur BFK Trailers B.V. is men hierin dus, ondanks de uitgebreide specificatiewensen, uitstekend geslaagd.

De nieuw geleverde Fliegl oplegger brengt namelijk slechts 5.080 kg op de schaal. De oplegger is van het type DHKA 390/27 Light en heeft een aluminium kipper met een inhoud van officieel 27 cbm. Het chassis is, zoals alle Fliegl producten uitgevoerd in staal, maar is door zijn zeer doordachte bouwwijze extra licht. Netterden Transport B.V. heeft er voor gekozen de oplegger verder te voorzien van een naloopas, een aslift op de eerste as, Alcoa Durabright wielen, een elektrisch bediende Cramaro Galoppino kap en laadbak- verwarming via de uitlaatgassen van de trekker.

Tegelijk met de nieuwe oplegger is ook een nieuwe Volvo FM trekker in gebruik genomen. De trekker is voorzien van de nieuwste Euro 6, 410 pk, 11 liter motor, een I-shift automatische versnellingsbak, een slaapcabine, aluminium velgen etc.

Door de ingebruikname van deze combinatie voldoet Netterden Transport B.V. aan zijn doelstelling, binnen de aanwezige mogelijkheden, het maximale te doen op het gebied van milieu en efficiency.

Fliegl importeur BFK Trailers B.V. en Volvo-dealer Paashuis B.V te Doetinchem waren verantwoordelijk voor de levering van deze combinatie.