Clicky


FedEx Express introduceert SenseAware in Europa

FedEx Express introduceert SenseAware in Europa
11-02-2014 15:56 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BRUSSEL - FedEx Express, ‘s werelds grootste exprestransportbedrijf en onderdeel van FedEx Corp. (NYSE: FDX), heeft vandaag de uitbreiding aangekondigd van haar bekroonde service SenseAware®, naar 14 Europese landen.

FedEx klanten in België, Italië, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Nederland, Ierland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Tsjechië, Polen en Duitsland kunnen hun belangrijkste, meest kostbare en tijdgevoelige zendingen met SenseAware nu nog beter - bijna realtime - volgen. Daarnaast kunnen ook klanten in Canada nu van deze service gebruikmaken.

De uitbreiding van de SenseAware service in Europa en Canada gaat gepaard met de uitrol van de FedEx ShipmentWatch service in die landen. FedEx ShipmentWatch, een service van FedEx Custom Critical, maakt gebruik van SenseAware voor fragiele zendingen, ook als het gaat om eenmalige en niet-FedEx zendingen. SenseAware combineert een online applicatie met een apparaatje uitgerust met meerdere sensoren om klanten die hoogwaardige of omgevingsgevoelige producten verzenden bijna realtime inzicht te geven in hun supply chains.

Naast het bijhouden van de locatie kan de service ook temperatuur, blootstelling aan licht, de relatieve luchtvochtigheid, schokken en de luchtdruk meten. Het SenseAware 2000 apparaat ondersteunt een droogijs sensor die temperaturen meet van -80°C tot +60°C (-112°F tot +140°F) en een cryogeen sensor die temperaturen meet van -195°C tot +60°C (-319°F tot +140°F).

"Doordat de wereldhandel steeds complexer wordt, is informatie voor organisaties van groter belang dan ooit," zei Carlo Novi, managing director, Sales, HealthCare Solutions, FedEx Express EMEA.

"Dankzij ons internationale expansieprogramma krijgen nog meer klanten toegang tot deze informatie. Daarmee krijgen ze het benodigde inzicht om betere en snellere beslissingen te nemen - en kunnen ze mogelijkheden vinden om de efficiëntie van hun supply chains te verhogen."

SenseAware is nuttig voor branches met waardevolle of tijdgevoelige producten, zoals de luchtvaart, industrie, olie en gas, de gezondheidszorg en de modebranche. De service kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor haute couture kleding die moet worden beschermd tegen vochtigheid, vliegtuigtechnologie die kan beschadigen bij niet correcte behandeling of onderdelen die bij verlies of vertraging knelpunten in de supply chain veroorzaken.

Gecombineerd met aanvullende services, zoals FedEx Priority Alert®, biedt FedEx haar klanten een complete oplossing met temperatuurgecontroleerde verzending en verpakking, tracking, controle van zendingen, een gedocumenteerde audit trail om aan regelgeving te voldoen en wereldwijde expertise voor een snelle inklaring. In 2013 won SenseAware de Supply Chain Integrity Innovator of the Year categorie bij de Cool Chain Logistics Europe Excellence Awards in Bazel, Zwitserland.