Clicky


América Móvil verkoopt deel aandelen in KPN

América Móvil verkoopt deel aandelen in KPN
12-02-2014 11:47 | Financieel | auteur De Redactie

América Móvil heeft zijn belang in KPN vorig kwartaal iets verkleind naar 27,1 procent. Dat bleek uit de jaarcijfers van het Mexicaanse bedrijf, die dinsdagavond werden gepresenteerd. Aan het einde van het derde kwartaal bezat het bedrijf van miljardair Carlos Slim nog 29,8 procent van alle aandelen in het Nederlandse telecombedrijf.

Het aandeel KPN daalde kort na het openen van de beurs met vier procent. Beleggers vrezen dat een nieuw bod van América Móvil op het telecombedrijf van de baan is, nu het bedrijf zijn belang afbouwt. Een analist van ING sluit echter niet uit dat het gaat om een strategische zet om speculanten op het verkeerde been te zetten.

De Mexicaanse telecomreus deed in augustus een bod van ruim zeven miljard euro op KPN. Een aan KPN gelieerde stichting besloot daarop een beschermingswal rond het telecombedrijf op te werpen, om het te beschermen tegen vijandige overnames. In oktober besloten de Mexicanen daarom hun bod in te trekken.

América Móvil maakte dinsdagavond ook bekend vorig kwartaal bijna zestien procent meer winst te hebben geboekt. Onder de streep hielden de Mexicanen 17,2 miljard pesos over (bijna 950 miljoen euro). De omzet steeg met 3,1 procent naar 204 miljard pesos, zo meldde het bedrijf. Dat was vooral te danken aan een meer gebruik van mobiele data en een groeiend aantal klanten voor betaaltelevisie. (Novum)