Clicky


Norbert Dentressangle neemt Europese logistiek voor Amer Sports op zich

Norbert Dentressangle neemt Europese logistiek voor Amer Sports op zich
12-02-2014 15:01 | Algemeen | auteur De Redactie

LYON - Norbert Dentressangle en Amer Sports sluiten een tienjarig partnercontract voor de logistiek van kleding, schoenen en fietsproducten van Amer in Europa.

Amer Sports is een Finse groep, specialist in sportartikelen. Het voert diverse gerenommeerde merken, waarmee de groep tot de wereldleiders van de sector behoort: Mavic (wielersport) - Wilson (balsporten) - Suunto (meetinstrumenten) - Salomon, Arc’Teryx en Atomic (wintersporten).

Het logistieke partnerschap tussen Norbert Dentressangle en Amer Sports beperkte zich aanvankelijk tot het merk Mavic.

Het nieuwe contract sluit aan op de vernieuwing van de Supply chain van de Finse groep. Die beoogt verbetering van de klantenservice, verkoopgroei en beheersing van de logistieke kosten. Norbert Dentressangle gaat zorgen voor de ontvangst, opslag, voorbereiding, uitgestelde differentiëring en verzending van producten naar de distributeurs van Amer Sports (spelers in grootschalige distributie, winkelketens en zelfstandigen).

Om te beginnen verzorgt Norbert Dentressangle sinds 1 december 2013 de logistiek voor het merk Salomon op een locatie in de buurt van Lyon

Daarna wordt in de loop van 2015 op een locatie van 52.000 m² in de buurt van Lyon een innovatieve oplossing gerealiseerd voor opslag en geautomatiseerde voorbereiding van bestellingen, die door de ingenieurs van Norbert Dentressangle is ontworpen en ontwikkeld, en die in achttien maanden volledig operationeel moet zijn. Met deze innovatie kan de service aan de klant worden verbeterd; de voorbereidingscapaciteit wordt groter en de afhandeling van bestellingen gaat sneller, terwijl de opslagruimte wordt geoptimaliseerd.

Stéphane Point, Algemeen Directeur van Norbert Dentressangle Logistics France, verklaart: "Wij zijn erg trots dat Amer Sports ons heeft uitgekozen om de ontwikkeling van zijn emblematische merken te begeleiden. Dit contract is illustratief voor ons vermogen om innovatieve oplossingen te ontwerpen en om te investeren in het realiseren daarvan."

"Wat ons zo aantrekt is het voorstel van Norbert Dentressangle om een geautomatiseerd logistiek systeem te realiseren voor de opslag en de voorbereiding van bestellingen. Het is een technologische uitdaging waardoor wij onze logistieke prestaties kunnen verhogen, en we zijn opgetogen over dit nieuwe partnerschap", voegt Stefan Engelbrecht, Vice President Distribution and Transportation van Amer Sports Corporation, toe.